NETWORKING
זה המפתח האחד שיעזור לכם לקידום אישי בקריירה
ואם אתם לא עושים אותו - איך תצליחו?
למדתי את זה שוב לאורך 15 שנים בתחום יעוץ תעסוקתי ופיתוח קריירה.
האמת שכולם יודעים את זה. המפתח הוא נטוורקינג.
המבוא
למה אנשים נמנעים מנטוורקינג ולמה זה לא תמיד מצליח?
חוסר נעימות ופחד מדחייה: אנשים רבים חוששים לבקש טובות. קודם אדגיש רוב האנשים שאנו פוגשים אוהבים להיות בקשר עם אנשים ולעזור להם. זכרו שאם תבקשו עזרה, סביר להניח שתקבלו אותה. אנשים מרגישים טוב במיוחד שהם עושים חיבורים בין שני אנשים שזקוקים לכך. מי שזקוק לעובד טוב ומי שזקוק למשרה טובה. מי שזקוק לבעל מקצוע ומי שזקוק ללקוחות. בואו נחשוב רגע על עצמנו, אם יפנו קולגות לבקש עזרה, האם נגיד “בשמחה”? למה שאחרים לא יגידו בדיוק אותו דבר? ואם זאת, המטרה בנטוורקינג אינה רק היעד העכשווי. קרעערה היא לטווח ארון ומי שמסתובב בעולם ורק מבקש טובות בביטחון, לא באמת עושה נטוורקינג מועיל.
חוסר ביטחון: אנשים עם חוסר ביטחון עצמי עשויים להרגיש לא בנוח לדבר עם אנשים שהם לא מכירים. במקרה הזה (והאמת שתמיד) מאוד חשוב לשים דגש על הצד המקצועיות שלנו, השיח הוא על הפרופסיה, על הכישורים והידע המקצועי שכבר יש לך והידע המקצועי שאתה מעונייען לרכוש.
חוסר מודעות לחשיבות נטוורקינג: אנשים רבים לא מבינים את היתרונות הרבים של נטוורקינג
אני יודעת שיש גם אנשים שחושבים שהם עושים נטוורקינג נפלא ובכל זאת הוא לא מצליח, אבל יכול להיות שהם עושים את זה באופן לא מועיל או לא מספיק רגיש לסביבה. בסופו של דבר השיטה הנפוצה ביותר לגיוס עובדים, היא מפרסומים ראשוניים לעובדי החרה והלקוחות הטובים ביותר לעצמאים מגיעים “מפה לאוזן”.
מה אני מתכוונת בנטוורקינג?
פשוט. מודעות לשיפור מתמיד של הקשרים שלנו עם אנשי מקצוע אחרים. עשייה עקבית של פעולות ליצירת ושימור קשרים.
כל היתרונות שנטוורקינג מועיל מוסיף לשגשוג ושדרוג האישי שלך.
להיות בעניינים: לדעת באמת מה טרנדים חדשים, הגישות החדשניות והאתגרים ענפים?
לתכנן נכון קריירה: כאשר איש מנוסה בונה לך תוכנית קריירה מותאצת תחום מקצועי ספציפי, היא תמיד הכי מדוייקת. לי זה קרה לפני 12 שנה והיא עבדה מעולה.
מידע והזדמנויות: נטוורקינג לא רק מסדר לכם ג’ובים, עבודה או לקוח. לעתים הוא כן, אבל נטוורקינג מקדם אותכם בעיקר כי הוא חושף בפניכם מידע (למשל על משרה “חבר מביא חבר” או מכרז שלא פורסם או קבוצה שכדאי להיות בה). באמצעות נטוורקינג מחפש עבודה שיקראו ושלא יפספסו את קורות החיים.
קשרים משמעותיים: התהליך ארוך הטווח יוצר חברות, שיתופי פעולה ו/ או חונכות: קשרים משמעותיים ותומכים.
המדריך המעשי המקיף.
המדריך המעשי - אז איך עושים נטוורקינג נכון? איפה עושים את זה?
הכינו רשימות:
רשימת קשרים קיימים: התחילו ברשימה של כל האנשים שהיה לכם איתם קשר מקצועי בעבר, כגון קולגות, לקוחות, מנהלים, מרצים, וכו'. ציינו ברשימה את שם האדם, פרטי הקשר שלו, ותחום העיסוק שלו. בנוסף, רשמו סוג הקשר (לדוגמה, חבר לעבודה לשעבר, לקוח מרוצה, וכו'), תאריך אחרון של שיחה ונושאים מרכזיים שעלו. שמרו על קשר שוטף עם אנשים אלה, אפילו בהודעה קצרה.
רשימת קשרים רצויים: בנו רשימה של אנשים שאתם רוצים להכיר בתחום המקצועי שלכם. טענה שאין אדם בעולם שאי אפשר להגיע אליו תוך 6 טלפונים נכונה, אך בעידן הרשתות ובין ישראליפ, 3 טלפונים יספיקו. מיצאו אנשי קשר ויזמו הכרויות משמעותיות. הקצב צריך להיות מהיר יותר בתקופת חיפוש עבודה פעיל.
ניהול שיחה:
התחלה נכונה: שימו לב שאתם מדברים עם בני אדם, ובמיוחד בתקופה רגישה. לפני שאתם מתחילים, התעניינו בשלום הצד השני ובדקו מה הפניות שלו לעזור. אם יש לכם אפשרות לעזור או לייעץ לפני שאתם מבקשים משהו, זה רק לטובה.
תיאום שיחה: תמיד, אבל תמיד, כאשר אתם פונים לאנשים להיעזר בקשרים, מילת הקסם תהיה “אני רוצה להתייעץ איתך על משהו, מתי יהיה לך זמן לדבר?”
בחירת אמצעי התקשורת: שקלו מה הנכון. ברור שעדיף להיפגש על כוס קפה, אבל לפעמים שיש קשרים חלשים עם אנשים עסוקים ו/או בכירים, שיחת טלפון היא תחליף טוב דיו.
"הפיץ" שלכם: נצגה עצמית מעניינת, קצרה וברורה. בשלב חיפוש עבודה פעיל, חשוב לציין את זה, בשילוב הגדרה של התפקיד אליו אתם מכוונים. הדגישו מה הערך המוסף שלכם. שימו לב שיש קשר בין איך שאתם מציגים את עצמכם להראות שלכם ברשת. זה חייב להיות עד דקה.
התעניינות: השלב הבא בשיחה חייב להיות התייעצות והתעניינות. תכינו שאלות.
למידה משיחה: שאלו את האדם על הדרך שהוא עשה ורק אחר כך על מה הוא ממליץ לכם לעשות בכדי לקדם את הקריירה שלכם בתחום. אחד היתרונות המדהימים בנטוורקינג הוא שאפשר לתקן ולהשתפר משיחה לשיחה. יותר מכך, ניתן להשתמש בשיחה במידע מפגישות קודמות. לספר מה נאמר על ידי פרסונה מקצועית ששני הצדדים מכירים ולדון בזה, או לבנות על זה.
בקשה ברורה: חשוב לציין בקשה ברורה מאנשים, בתנאי שהיא לא מטרידה מדי, כמו: אם אתם שומעים על משרה, תודיעו ליעד או תעבירו את קורות החיים שלכם למישהו.
תזכרו ! כל מקום הוא הזדמנות לנטוורקינג:
כנסים, סדנאות ומיטאפים: השתתפו בכנסים, סדנאות ומיטאפים בתחום המקצועי שלכם. אירועים אלה הם הזדמנות מצוינת לפגוש אנשים חדשים וליצור קשרים. זכרו להציג את עצמכם בצורה מקצועית מעבר לנושא “הפיץ” ולהיות פתוחים לשיחה.
רשתות חברתיות: LinkedIn וגם פייסבוק מצוינות ליצירת קשרים עם אנשי מקצוע אחרים. בתחומים מסוימים גם רשתות אחרות. חשוב להשקיע בפרופיל מקצועי ועדכני. הצטרפו לקבוצות רלוונטיות בתחום שלכם. השתתפו בדיונים בקבוצות.
מקומות שבהם אתם פוגשים אנשים שדומים לכם, המחוץ לשעות העבודה. אם זה בית קפה או חדר כושר שידוע שלקוחותיו הם מהתחום וכל מקום אחר מתאים להחלפת טלפונים ראשונית.
דגשיים נוספים
היו אותנטיים: בנו קשרים אמיתיים המבוססים על אמון. זה לא משימה, זה שיחה עם אדם.
היו רגישים ונותנים: שתפו את הידע שלכם, עזרו לאחרים והציעו תמיכה.שימו לב, לפעמים בשיחה ראשונה , אן מזדמן, שווה פשוט לתת ורק בשנייה לבקש משהו.
היו אקטיביים: השתתפו באירועים, הצטרפו לקבוצות ברשתות חברתיות ויזמו קשרים חדשים. הזמינו קולגות לשיחות על קפה, צהריים או בירה - תלוי בתחום ובקולגה.
היו סבלניים: אם לא התמדתם לאורך השנים, תזכרו - בניית קשרים חזקים לוקחת זמן.
היו עקביים: שמרו על קשר, שתפו חדשות ועדכונים והשתתפו בפעילויות משותפות.
נטוורקינג הוא לא רק כלי לקידום עצמי, אלא גם דרך נהדרת ללמוד, לצמוח וליהנות!כיועצת קריירה עם 15 שנים של פרספקטיבה, אני ממש ממליצה לכם לפתח קשרים ותראו איך אתכם מתחילים לשגשג בחיים ולשדרג את הקריירה.